Projecten

'T HUIS WARM ontmoet Raam en Uden

Tijdens de inloopmomenten ontmoeten we bewoners uit de wijk Raam en andere enthousiaste Udenaren. Deze ontmoetingen laten ons zien dat het isoleren van je huis niet voor iedereen hetzelfde hoeft te betekenen. Zo spreken we mensen die willen onderzoeken of spouwmuurisolatie een optie zou kunnen zijn. Maar er komen ook mensen op bezoek die de mogelijkheid van een energieneutrale woning interesseert. 

 

 

Basisschool De Springplank ligt midden in de wijk Raam. Tijdens de twee inloopmomenten op deze locatie maken we gebruik van de mooie aula die middenin het schoolgebouw ligt. De aanwezigen luisteren eerst naar een korte presentatie door Marloes en Dorothé. Daarna is er ruimte voor individuele vragen en komen aanwezigen een kijkje nemen bij de verschillende materialen die we gebruiken. "Dit is mooi spul om een carnavalshoed mee te maken", zegt een enthousiaste bezoekster. Ze houdt een lange borstel omhoog die iets wegheeft van een plumeau. "Dit is een borstel voor in de gevel, om te zorgen dat de aangebrachte spouwmuurisolatie niet bij de buren terecht komt", legt Paul van Schaijk uit. Paul is directeur van Onderhoudsbedrijf Wits-Zuid en is samen met zijn collega Hubert Klerks ook aanwezig op de verschillende inloopmomenten.

 

"Mijn gevels zijn waarschijnlijk al geïsoleerd, wat nu?"
Tijdens de avonden merken we al snel dat we een aantal vragen beter op locatie kunnen beantwoorden. Daarnaast is de behoefte aan isolatie een persoonlijke kwestie en gaat het vaak ook over gevoel. Veel aanwezigen maken dan ook gebruik van de mogelijkheid om een huisbezoek te plannen.'Zijn daar kosten aan verbonden", vragen een aantal geinteresseerden."Nee", zegt Marloes."Het huisbezoek is gratis, net als de energiescan. We maken voor u een overzicht van uw huidige situatie gecombineerd met een advies. In dit advies geven we een indicatie van de kosten en de baten". 

 

 

Energiescan
Bij de energiescan leveren we ook een definitief energielabel. "Voor het uitbrengen van een advies hebben we gegevens nodig die wij vrij makkelijk kunnen vertalen naar een definitief energielabel", licht Dorothé toe. Particuliere woningeigenaren ontvingen begin dit jaar een voorlopig energielabel. De rijksoverheid heeft hierbij gebruik gemaakt van gegevens die beschikbaar waren. Verbeteringen die woningeigenaren hebben gerealiseerd zijn meestal niet meegenomen in het voorlopig label. "Het merendeel van de voorlopige energielabels klopt niet. Wij bieden als extra service een definitief energielabel. Ook deze service is gratis", aldus Dorothé. "Nadat er isolerende maatregelen zijn uitgevoerd regelen we natuurlijk het nieuwe energielabel ook voor u".

 

Wilt u de presentatie inzien die tijdens de inloopmomenten vertoond is? Klik dan hier. 

 


Laatste wijziging: 08-06-2015


Projecten archief