In het nieuws

Feestelijke startmanifestatie 19 mei

Lage energierekening, geen tocht bij de ramen, warme voeten in de winter. Wie wil dat niet? En bovendien deskundige hulp van vertrouwde mensen om kwalitatief hoogwaardige isolatie van uw woning tegen scherpe prijzen voor elkaar te krijgen. ’T HUIS WARM, daar kunnen woningeigenaren terecht voor begeleiding bij het isoleren van hun woonhuis. 

’T HUIS WARM is een initiatief van EnergieUden en is een stichting die particulieren gaat informeren en adviseren bij hun energievraagstukken. Het doel is om jaarlijks ca. 350 woningen naar een hoger energie label te brengen. De provincie Noord-Brabant ondersteunt de stichting.

Dinsdag 19 mei vond de startmanifestatie plaats.  “De volgende dag gaan we meteen de wijk in. We hebben de wijk Raam uitgekozen om de eerste bewoners te benaderen” legt Dorothé Jacobs uit. Zij is een van de twee energieadviseurs van de stichting.  Marloes Bosman is de tweede energieadviseur en Karen Koks neemt de backoffice voor haar rekening. “Alle woningeigenaren in Raam ontvangen een ansichtkaart met daarop informatie over de mogelijkheden. We starten met een viertal inloopmomenten waar de bewoners uit de wijk kunnen inlopen,” vult Marloes aan. Daarnaast zijn  de energieadviseurs veel in de wijk om het gesprek met mensen aan te gaan. “De aandacht voor energiebesparing en meer comfort in huis is helemaal in beeld. Wij komen op het juiste moment!” geeft Karen aan.

’T HUIS WARM komt woningeigenaren tegemoet in het hele proces. “Onze kracht zit hem in het totaalpakket. Ten eerste leveren we persoonlijk advies middels een gratis energiescan bij mensen thuis. Ten tweede leveren we begeleiding bij het plaatsen van de isolatie. We werken samen met een betrouwbare aannemer die is gespecialiseerd in woningisolatie. Ten derde krijgt de bewoner een definitief energielabel als extra service.”

Vlnr. Karen Koks, Marloes Bosman en Dorothé Jacobs

’T HUIS WARM
De medewerkers hebben een onderkomen gevonden in het kantelhuis, Markt 147.  Samen met een aantal andere Udense organisaties maken zij gebruik van de faciliteiten.  De stichting is op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur bereikbaar via telefoonnummer 085 76 00 436. Meer informatie kunt u ook vinden op de website www.thuiswarm.nl.


Laatste wijziging: 19-05-2015


Actueel archief